Halloween - Pyhäinpäivän aatto
Halloween
halva verkkokauppa
halvakarkkiklubi
irtokarkit
lakritsit
salmiakki

Halloween - Pyhäinpäivän aatto

All Hallows' Eve - kaikkien pyhimysten aatto

Kurpitsalyhtyjen lisäksi halloween on teemajuhla, jota on kiva viettää lasten ja ystävien kanssa. Halloween on ollut nousussa myös meillä Suomessa ja eri ikäiset ihmiset pukeutuvat luurangoiksi, aaveiksi, vampyyreiksi tai noidiksi. Halloweenia vietettäessä ovelle saattaa ilmestyä joukko naamiaisasuihin pukeutuneita lapsia, jotka huutavat: karkki vai kepponen? Heille tulisi tarjota makeisia tai muuten saattaa seurata heidän tekemänsä kepponen. 

Aikuiset järjestävät mielellään omia naamiaisjuhliaan. Hyviä vaihtoehtoja valikoimastamme halloweenjuhlapöytään on Suklaalakukuulat, Mansikkamattopalat, Hot Salmiakki ja tietysti erimakuisia aina yhtä suosittuja halloween teeman värisiä lakuja 🎶

Tiesitkö?

Halloween on anglosaksisissa pyhäinpäivän aattona vietettävä juhlapäivä. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli kaikkien pyhimysten aatto. Halloweenin syntyyn on vaikuttanut muinaisten kelttien talven alkamisen päivä samhain, vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Suomessa pyhäinpäivää vietetään 31. lokakuuta ja 6. marraskuuta välisenä lauantaina, joten pyhäinpäivän aatto olisi pyhäinpäivää edeltävä perjantai. Tänä vuonna Pyhäinpäivää vietetään suomessa 4.11.2023.