Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Yhteiskuntavastuu on toimintamme perustana. Toimimme vastuullisesti ja noudatamme eettisesti hyväksyttäviä periaatteita kaikissa teoissamme niin työyhteisössä kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa.

Vastuullinen tapa toimia on Halvan perheyrittäjyyden ytimessä. Vastuullisuus tarkoittaa Halvalle kannattavaa pitkäjänteistä liiketoimintaa, omistajien vahvaa sitoutumista yrityksen päivittäiseen työhön, ylpeyttä omasta työstä, työntekijöistä huolehtimista, pitkiä työsuhteita ja verojen maksamista Suomeen. Raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja ostetaan vain eettisesti ja sosiaalisesti vastuullisilta tavarantoimittajilta.

Maailman parasta lakritsia tehdään Suomessa, koska lakritsi valmistetaan eettisesti kestävällä tavalla: tuotteet ovat korkealaatuisia ja turvallisia. Sama koskee kaikkia valmistamiamme makeisia. Tekemisen taustalla on koko henkilöstön omaksuma perheyrittäjyyden arvomaailma.

Halva on siten sosiaalisesti vastuullinen, yhteiskunnallinen toimija.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Panostamme kestävään kehitykseen vähentämällä energiankäyttöä ja valitsemalla ympäristöystävällisempiä energiamuotoja ja pakkausmateriaaleja sekä käyttämällä ja tehostamalla jätteiden kierrätystä seuraavilla toimenpiteillä: 

  • Tehostamme muovin käyttöä lisäämällä kierrätettävän muovin käyttöä.
  • Vähennämme perinteisen muovin käyttöä siirtymällä kuitupohjaiseen, hiilineutraaliin muovin käyttöön. Olemme vähentäneet muovin käyttöämme jo yli 10 tonnilla ja työ jatkuu.
  • Olemme luopuneet kokonaan palmuöljyn käytöstä, koska öljypalmuviljelmiä varten raivataan sademetsiä.
  • Tuotannon sivuvirroista tehdään rehua sioille ja siksi Halvan tehtaalta ei tule biojätettä
    • Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköenergiaa.
    • Käyttämämme kaukolämpö toteutetaan kierrätetyistä hukkalämmöistä eli se on hiilineutraalia (päästötöntä), joka vähentää oman toimintamme hiilijalanjälkeä n. 10 %.
    • Olemme toteuttaneet useita merkittäviä energiakulutusta vähentäviä toimenpiteitä. Nämä toimenpiteet ovat pienentäneet makeistehtaan hiilijalanjälkeä noin 25 prosenttia.

Hyvän työn ja vastuullisen toimintatavan kautta syntyy maailman parasta lakritsia ja salmiakkia Suomesta.

Vuonna 2020 alkaen tehdyillä toimenpiteillä olemme vähentäneet hiilijalanjälkeämme yli 40 %.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä liiketoimintamme on täysin hiilineutraali.