Lakritsi-vadelmapannacotta ja vadelmamelba (G, Vege)
Gluteeniton
jälkiruoka
Laku
leivokset
Melba
Pannacotta
Resepti
Vadelma
Vegaaninen

Lakritsi-vadelmapannacotta ja vadelmamelba (G, Vege)

Ohje & kuvat: Jussi Keskinen

Ainekset

Lakritsi-vadelmapannacotta

0,2 dl Halvan Wanhan ajan lakua

1 dl vadelmia

4 dl kookoskermaa

3 dl kasvimaitoa

½ dl agavesiirappia/vaahterasiirappia

½ tl vaniljaa

1 tl agar agaria

Vadelmamelba

3 dl vadelmia

1-2 rkl sokeria

sitruunamehua

Valmistusohje

  1. Pannacotta
    Mittaile kattilaan vadelmat, kookoskerma, kasvimaito, siirappi, lakut ja vanilja. Sekoita.
    Lisää agar agar, sekoita huolellisesti ja kiehauta keskilämmöllä n. 10-15 minuuttia.
    Jaa laseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.

  2. Melba
    Murskaa marjoja ja kiehauta melban ainekset pannulla, kunnes neste on haihtunut.
    Anna jäähtyä ja lusikoi pannacottan päälle. Koristele vadelmilla